DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 21. 10. | Sezamova pletenka1,7,3,11 Vaniljevo mleko7 Hruška | Bučna juha1,7 Lazanja z govejim mesom1,3,7 IK Zelena solata s koruzo12 EKO | |
Torek 22. 10. | Koruzni kruh1 Kokošja paštetasled.7,3 Zelena paprika/sadje ŠSZ Sadni čaj z medom | DEGUSTACIJA za 4.A in 4.B | Segedin golaž1 Krompirjev pire7 IK Čokoladni puding s smetano1,7 |
Sreda 23. 10. | Skutin žepek1,7,3 Sadni čaj/mleko7 ŠM Banana | Pašta fižol1,3 Jabolčni zavitek1,3,7 IK Naravni sok razredčen z vodo | |
Četrtek 24. 10. | Polnozrnata štručka1 Piščančja salama Sveže zelje ŠSZ/sadje Zeliščni čaj z limono in medom | Goveji zrezki v naravni omaki1EKO Kruhova rulada1,7,3, Zelenjavna priloga Rdeča pesa12 | |
Petek 25. 10. | Mešani kruh1 Kisla smetana7 in marmelada Planinski čaj z medom in limono Orehi8 | Prežganka1,3 Paniran losos4,1,12 Dušen riž z zelenjavo Kitajsko zelje s fižolom12 EKO | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih