DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
21. 10.
Sezamova pletenka1,7,3,11
Vaniljevo mleko7
Hruška
Bučna juha1,7
Lazanja z govejim mesom1,3,7 IK
Zelena solata s koruzo12 EKO
Torek
22. 10.
Koruzni kruh     
Kokošja paštetasled.7,3          
Zelena paprika/sadje ŠSZ
Sadni čaj z medom
DEGUSTACIJA
za       
4.A in 4.B  
Segedin golaž1
Krompirjev pire7 IK
Čokoladni puding s smetano1,7
Sreda  
23. 10.  
Skutin žepek1,7,3
Sadni čaj/mleko7 ŠM
Banana
Pašta fižol1,3
Jabolčni zavitek1,3,7 IK
Naravni sok razredčen z vodo
Četrtek
24. 10.
Polnozrnata štručka1
Piščančja salama
Sveže zelje ŠSZ/sadje
Zeliščni čaj z limono in medom
Goveji zrezki v naravni omaki1EKO
Kruhova rulada1,7,3,
Zelenjavna priloga
Rdeča pesa12
Petek  
25. 10.
Mešani kruh1
Kisla smetana7 in marmelada
Planinski čaj z medom in limono
Orehi8
Prežganka1,3
Paniran losos4,1,12
Dušen riž z zelenjavo
Kitajsko zelje s fižolom12 EKO

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 402 obiskov, današnjih obiskov 1)