DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 11. 11. | Buhtelj z marmelado1(pšenica),3,7 Kakav7 IK Mandarina | Martinovo kosilo: Pečen piščanec Mlinci1(piščanec),3 Dušeno sladko zelje1(pšenica) Sadje | |
Torek 12. 11. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Mesni namaz3,12 Paprika/sadje SŠZ Zeliščni čaj z medom in limono | DEGUSTACIJA za 6.A in 6.B | Goveji golaž1 EKO Zdrobovi žličniki1,7 Zelena solata s fižolom EKO Naravna limonada |
Sreda 13. 11. | Koruzni kruh1 Trdo kuhana jajca3 Kislo zelje/ sadje Zeliščni čaj z limono in medom | Gratinirane tortilje z mletim mesom in zelenjavo1,7,3 Zelena solata12 Sadni sok razredčen z vodo | |
Četrtek 14. 11. | Pirin kruh1(pira) EKO Suha salama Kisle kumarice12/sadje Sadni čaj z limono | Porova juha z lečo1 Mesna rižota z zelenjavo Rdeča pesa12 | |
Petek 15. 11. | Slovenski zajtrk* Sadna malica Domač kruh1 IK Maslo7 IK Med IK Mleko7 Jabolka IK | Mislinjski lonec1 Pirina žemljica1 Marmorni kolač s sadnim prelivom1,3,7 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih