DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 18. 11. | Ovseni kruh1 EKO Kokošja pašteta6,7,sled.3 Zelena paprika ŠSZ/sadje Planinski čaj z medom in limono | Bolonjska omaka1IK Polnozrnati špageti1,3 Kitajsko zelje v solati s fižolom12 Naravni sok razredčen z vodo | |
Torek 19. 11. | Čokolino1 Mleko7 IK Suho sadje in oreščki8 | DEGUSTACIJA za 7.A in7.B | Korenčkova juha3,9IK Matevž7 IK Pečenica IK Pražena kisla repa1 |
Sreda 20. 11. | Sezamova štručka1,7,11 Planinski čaj z limono/kefir7 ŠM Banana | Česnova juha1,7 Slivovi cmoki1,3,7,sled.6,8,11 Mešana čežana | |
Četrtek 21. 11. | Graham kruh1 Suha salama Čaj z medom/sadje | Svinjsko pečenka Džuveč riž Pisan radič s krompirjem12 EKO Limonada | |
Petek 22. 11. | Ajdov kruh z orehi1,8 Sir7 Naravni sok Hruška viljamovka | Kostna juha z ribano kašo1,3 IK Pečen file lososa4 Popečena polenta s slanino Zelena solata z jajčko12,3 EKO | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih