Spoštovani starši in bodoči učenci OŠ Mislinja!  

Veselimo se že vpisa nove generacije šolskih novincev in novink. 

V skladu z  Zakonom o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06) bomo VPIS na naši šoli izvedli v mesecu februarju. Namenjen je vsem otrokom, ki so rojeni leta 2016 in bodo v tem letu dopolnili starost 6 let.

Na Osnovni šoli Mislinja bomo vpis organizirali  od 14. do 18. 2. 2022. Na podružnični šoli v Doliču pa 21. 2. 2022. Starši otrok našega šolskega okoliša boste o datumu in uri obveščeni z vabilom po pošti.

Za otroke, ki se vpisujejo na OŠ Mislinja, bo letos vpis potekal v prostorih Centra za zdravje in šport Mislinja (nova telovadnica), v pisarni št. 2. 

Za otroke, ki se bodo šolali na OŠ Dolič, bo vpis potekal v šolski knjižnici (2. nadstropje). Starši z otroki vstopate skozi glavni vhod v šolo. 

Ker bi kljub zdravstvenim razmeram zaradi COVID- 19 radi zagotovili, da vpis v prvi razred poteka čim bolj varno in nemoteno za vse udeležene, vas vljudno prosimo, da upoštevate naslednja navodila povezana s higienskimi in drugimi ukrepi:

  • Otroka naj ob vpisu spremlja le eden od staršev oz. skrbnikov. 
  • Ob v stopu v prostore Centra (telovadnica) morate starši zagotavljati pogoj PCT, obvezno je nošenje zaščitne maske in razkuževanje rok.
  • V primeru slabega počutja vas/vašega otroka ali odrejene karantene, nas o tem obvestite na spodaj navedene kontaktne podatke. Skupaj bomo določili nadomestni termin vpisa. 

Starši morate v skladu z Zakonom o osnovni šoli otroka vpisati v šolo v šolskem okolišu, kjer otrok stalno ali začasno prebiva. V kolikor bi želeli otroka vpisati v šolo v drugem šolskem okolišu, je pomembno, da v zvezi z vašimi namerami čim prej obvestite obe šoli.

V kolikor obstajajo utemeljeni razlogi za odložitev vpisa (npr. mnenje vzgojiteljic, mnenje multi-disciplinarnega tima Centra za zgodnjo obravnavo otrok ali drugih strokovnih služb,) se lahko všolanje otroka odloži. Starši v tem primeru podajo na šolo pisno vlogo na obrazcu VLOGA ZA ODLOŽITEV VŠOLANJA.

Za vse dodatne informacije pred vpisom se obrnite na svetovalno službo šole na telefonsko številko 02 88 56 617 ali elektronski naslov neza.kos@guest.arnes.si .

VLOGA ZA ODLOŽITEV VŠOLANJA >>> KLIK

SOGLASJE STARŠA ZA VPIS >>> KLIK

(Skupno 1.711 obiskov, današnjih obiskov 1)